Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-23 10:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-stig-r-humlin-2/

FAMILJ

Till minne: Stig R Humlin

Vår käre klubbkamrat Stig R Humlin, Tyresö, har som tidigare meddelats lämnat oss i en ålder av 87 år. Hans närmaste är hustrun Marianne, barnen Cecilia, Helena, Lotta och Einar med familjer.

Stig Humlins insatser för AIK kan sammanfattas med: ordförande i AIK 1986–1992, sekreterare i huvudstyrelsen 1971–1979, ordförande i valberedningen 1980–1985. Hedersledamot 1991.

Stigs kärlek till AIK började i mitten av fyrtiotalet på södra ståplats på Råsunda, som för så många andra unga AIK:are ”bakom Gurra Sjöberg” i målet.

Han valdes in i AIK:s huvudstyrelse 1971. I en tid med allt fler spelare på lönelistan kom Stigs erfarenheter från många år inom arbetsgivarorganisationen Almega till stor nytta. Det blev början på en över tjugo år lång ledargärning i klubben.

Även om Stig inte var de stora gesternas eller utspelens ordförande, hade han en mycket vinnande personlighet; hans goda humör och humor samt hans stilistiska och verbala förmåga var till stor glädje för oss medlemmar. Stigs ledargärning kan sammanfattas med devisen verka utan att synas.

Som om det inte räckte med alla normalt krävande sysslor som ordförande, fick Stig det både uppfordrande men också stimulerande uppdraget att leda förberedelserna inför AIK:s hundraårsjubileum. Det för många medlemmar lyckade jubileet var en av Stigs främsta insatser för klubben.

Efter tiden som ordförande fortsatte Stig att följa sitt kära AIK, länge var han en given gäst på såväl Råsunda som Hovet, alltid i sällskap med sin kära hustru Marianne.

Stig fick uppleva många fina stunder med AIK, inte minst när hans dotter Cecilia för ett år sedan ringde och berättade att hon, i pappas fotspår, blivit vald till ordförande i Allmänna idrottsklubben.

Vi är många som minns Stig Humlin med värme och saknad.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt