Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 07:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-suzanne-elinder/

Familj

Till minne: Suzanne Elinder

Suzanne Elinder, Bromma, har efter en tids sjukdom gått bort vid 70 års ålder. Närmast anhöriga är maken Staffan deras fem barn Ellinor, Clara, Adam, Zacharias, Frans samt åtta barnbarn.

Vi lärde känna Suzanne såsom grannar i Södra Ängby, och som föräldrar till barn som blivit nära kompisar för livet, alla ”sladdispojkar” födda 1993.

 Som farmaceut och fembarnsmor, och med en hjälpsamhet samt öppenhet utöver det vanliga, har det alltid varit ”fullt upp” för Suzanne. Hennes outtröttlighet, kapacitet och ”lågintensiva energi” var enastående och vi är många vänner som haft glädjen att ta del av Suzannes och Staffans stora gästfrihet.

Vi bär med oss fina gemensamma minnen, bland annat från våra skidresor till Alperna och till släkten Elinders vackra jämtländska Renhornet. Vi har imponerats av Suzannes förmåga att med enkel elegans planera och genomföra alltifrån resor och stora bjudningar till mindre middagar.

Tillvaron blir inte densamma utan Suzanne. Vi kommer inte längre att se Suzanne påta i trädgården, inte heller kommer vi att småprata med henne på gatan, få synpunkter och råd från en kunnig, klok och kulturintresserad vän. Vi kommer att sakna Suzanne vid våra regelbundna middagsmöten på Astrids, sakna hennes humor och nyfikenhet, hennes generösa delande av aktuella och spännande bok- och restips, våra fina samtal. Hos oss kommer Suzannes närvaro och omtanke att leva kvar.

Suzanne var ömsint och livsbejakande med fötterna på jorden, en stor förebild. Bar sin sjukdom med värdighet och gav inte avkall på sina ambitioner, hanterade insikten om sin sjukdom på ett naturligt och självklart sätt, visade en beundransvärd inre styrka och trygghet.

Våra tankar går till Staffan och den stora familjen med alla barn och barnbarn.