Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 10:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-sverker-wiklund/

Familj

Till minne: Sverker Wiklund

Sverker Wiklund, Djursholm har avlidit i en ålder av 76 år. Hans närmaste är hustrun Ulla och dottern Marie och Jared med barnen Jake och Oscar.

Det är många som kommer att sakna Sverker och även vi som tillhörde den stora kretsen av tenniskamrater i Djursholm. Det började med att Sverker tillsammans med gode vännen Fred Cederroth bildade tennisgruppen som fick namnet ”Sverkers stege”.  Sverker blev primus motor för vårt mycket glada tennisgäng under nästan 35 år – en sammanhållande kraft med varm och fast hand där allt var välregisserat och planerat med ett stort mått av humor.  

Särskilt minns vi våra upprymda tennismiddagar på försomrarna och vid augusti-kräftorna när årets tennispriser skulle delas ut med Sverker i välformulerad högform. På tennisplanen var Sverker känd för att snabbt gå på nät med sin starka volley och tillika en sportslig gentleman som hellre dömde in bollen till motståndarens favör. 

Med Sverkers bortgång har vi förlorat en kär vän och tenniskamrat som hade mycket kvar att ge men som ryckts ifrån oss. Vi kommer att minnas Sverker i ljusa färger, positiv, glad, generös och en riktig kämpe som höll fanan högt in i det sista, en riktig hedersman. 

Våra varmaste tankar går till Ulla och familjen.