Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 01:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-ulf-wennerberg/

Familj

Till minne: Ulf Wennerberg

Ulf Wennerberg, Stockholm, har avlidit efter en längre tids sjukdom. Han blev 75 år. Närmast anhöriga är livskamraten Elisabeth, svägerskan Charlotte samt brorsbarnen Karin, Björn och Erik.

Ulf var i början av sitt yrkesliv anställd vid Statskontoret och Försvarets rationaliseringsinstitut (FRI). Efter att FRI avvecklats blev Ulf konsult i eget bolag. Hans kunnande omfattade många områden, särskilt ledning och styrning av organisationer. Han hade uppdrag åt flera statliga, landstingskommunala och kommunala myndigheter.

Det var främst inom totalförsvarets civila del som Ulf kom att göra bestående och uppmärksammade insatser. Han hade en unik förmåga att se helheten och urskilja väsentligheter samt finna konstruktiva och genomförbara lösningar. Hans utmärkta formuleringskonst var omvittnad. Allt detta bidrog till att han var eftersökt och engagerad i ett stort antal utvecklingsprojekt inom det civila försvaret.

Ulf hade ett stort intresse för sitt yrkesområde med särskild tonvikt på försvarspolitik. Ett annat intresse vid sidan av yrkeslivet var Stockholms skärgård, dess fågelliv och båttrafik.

Som person var Ulf pålitlig, humoristisk och med en god portion självironi. Detta kombinerat med hans goda analytiska förmåga och prestigelöshet gjorde att det var både roligt och utvecklande att samarbeta med Ulf.

Vi som fått förmånen att vara Ulfs kollegor och vänner saknar och sörjer en mycket god kamrat.