Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 13:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-ulla-sandberg-garpemark/

Familj

Till minne: Ulla Sandberg Garpemark

Ulla Sandberg Garpemark, Nacka, har avlidit i en ålder av 77 år. Hon efterlämnar döttrarna Carina och Camilla med familjer och många vänner.

En riktig vän har gått ur tiden. Ullas och min vänskap varade runt 73 år – det är något det. Vår vänskap var inte någon slät, lättcyklad landsväg. Snarare en rejäl berg- och dalbana med flera kurvor, men riktningen alltid framåt.

Vi​,​ två viljestarka kvinnor, ​lärde känna varandra våren 1947​. Ulla hade fyllt fyra år vilket jag fyllde till sommaren. Uppvuxna på samma gata, gått tio år i samma klass.

Vi valde olika vägar i livet, Ulla flyttade med sin familj till Nacka. Våra val gav oss flera nya kollegor, vänner. Ulla bildade familj med Curre och fick döttrarna Carina och Camilla – och där bakom fanns vår starka vänskap. Ibland pausade vi eftersom vi helt enkelt var trötta på varandra. 

Genom att vi tolererade varandras olikheter växte och utvecklades vår vänskap, vilket stimulerade oss bägge.

Jag som till hör en riskgrupp har den senaste månaden bekymrat mig för min sommar. Brukar åka på tre veckors träning med min häst samt hälsa på kusinerna, vilka bor runt om i vårt avlånga land. I tisdags morse vaknade jag upp, ryckte till mig mobilen och meddelade berörda att jag stannar hemma i sommar. Som vanligt hade Ulla givit mig ett gott råd.

Nu önskar jag så hjärtinnerligt att hon må vila i frid.