Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-ulla-thalen/

Familj

Till minne: Ulla Thalén

Rektor Ulla Thalén, Hässelby, har gått bort i en ålder av 94 år. Hon efterlämnar många vänner och tidigare arbetskamrater.

Ulla Thalén var under åren 1975–1990 rektor för dåvarande Loviselunds rektorsområde i Hässelby, som förutom Loviselundsskolan även omfattade Björnbodaskolan, Sörgårdsskolan, Smedshagsskodlan och Trollbodaskolan. Rektorsområdet var vid denna tid ett av Stockholms största låg- och mellanstadierektorsområden med cirka 1.500 elever. Ulla var därigenom en väl känd person i hela Hässelbyområdet.

Vi som hade förmånen att som studierektorer få arbeta vid Ullas sida såg ett ledarskap som präglades av både kunskap, entusiasm och noggrannhet. Många var de helger som hon tillbringade på skolan för att allt skulle vara förberett inför nästa veckas arbete. För oss i ledningsgruppen var Ulla en ständig inspiratör med sin till synes outtröttliga energi. Typiskt var hennes ofta återkommande utrop ”vi ger oss aldrig”. Parallellt med den kraftfullhet som Ulla utstrålade, sin fysiska litenhet till trots, visade hon också en stor och kärleksfull omsorg om såväl elever som personal.

Efter sin pensionering flyttade Ulla till Vallentuna. De sista åren, som hon tillbringade på Väsbygården, kämpade hon mot en alltmer sviktande hälsa. In i det sista höll Ulla dock oftast humöret uppe, vilket såväl vårdpersonal som besökare kunde se och glädjas åt. Många är vi som kommer att sakna den positiva och kraftfulla energi som Ulla Thalén, under sitt långa och innehållsrika liv, så rikligt delade med sig av.