Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 21:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/familj/till-minne-ulrik-eriksson/

Familj

Till minne: Ulrik Eriksson

Ulrik Eriksson, Stockholm, har avlidit 76 år gammal. Närmast anhöriga är hustru, barn och barnbarn i Stockholm och Tokyo

Född i Småland var Ulrik en framgångsrik ishockeyspelare under 60-talet omskriven i Smålandsposten som Alvesta Sks ”tänkande August”, med enastående blick för spelet och alltid väl förberedd.

Efter sin flytt till Stockholm, som byrådirektör vid Sveriges riksbank, engagerade han sig i ungdomars möjligheter till kommunikation i samhället.

Funktionsnedsatta fick genom hans stiftelse Ateljé och Galleri Inuti, tillfälle att utveckla sitt eget konstnärsskap tillsammans med redan etablerade konstnärer och LSS-stöd. Ungdomar från andra kulturer i grundskolan skulle uppmuntras att utveckla det svenska språket för att slippa hamna i utanförskap och Ulrik var en omtyckt lärare i Tensta skolor. Han skrev boken ”Vild källa” och ännu fler opublicerade manus med fokus på utanförskapet.

Hans begåvning, underfundiga humor och genuina intresse för människan gjorde att man trivdes i hans sällskap.

Ulrik gjorde intryck och satte avtryck.

Ämnen i artikeln

Minnesord

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt