Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 12:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/goda-nyheter/ostersjon-blir-langsamt-battre/

NYHETER

Östersjön blir långsamt bättre

Marinbiologen Sture Hansson och hans kollegor mäter bland annat halterna av kväve, fosfor och salt i vattnet längs Svealandskusten.
Marinbiologen Sture Hansson och hans kollegor mäter bland annat halterna av kväve, fosfor och salt i vattnet längs Svealandskusten. Foto: Nicklas Thegerström

Vattnet vid Östersjöns kuster är ”måttligt” bra. I ett unikt projekt har vattenprover tagits längs Svealands kust i sexton år. Jämfört med för femtio år sedan har vattnet blivit mycket bättre, men det kommer troligen inte att klara EU:s krav.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.