Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 19:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/ansvariga-for-idrottsgalan-betedde-sig-omdomeslost-mot-duplantis/

INSÄNDARE

Insändare. ”Ansvariga för Idrottsgalan betedde sig omdömeslöst mot Duplantis”

Världsrekordhållaren i stavhopp Armand Duplantis blev utan priser på Idrottsgalan i Globen, numera kallad Avicii Arena, på måndagskvällen. Han borde åtminstone fått applåder och en bukett blommor, tycker insändarskribenten.
Foto: Claudio Bresciani/TT

INSÄNDARE. Den suveräne stavhopparen Armand Duplantis behandlades illa på den tv-sända Idrottsgalan i måndags. Ansvariga för Idrottsgalan betedde sig omdömeslöst, skriver Lars Helenefors.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Stavhopparen Armand Duplantis blev tvåa när hela världens bästa idrottare utsågs. Han är så överlägsen i sin sport att när alla de övriga bästa rivit ut sig höjer han ribban 20 centimeter – och hoppar över.

Han har vunnit OS, VM, EM och han har varit godhjärtad att tävla för Sverige. Han är känd i hela världen och har satt Sverige på idrottskartan.

Han blev lurad att komma till Idrottsgalan. Inget fel i att ge den suveräne skridskoåkaren Nils van der Poel de priser han fick. Men kunde ingen ha bjudit upp Armand Duplantis på scenen och gratulera honom med ett fång blommor samt applåder från en stående publik och redogöra för hans enormt extrema bedrifter?

Det är uselt och obegåvat av många som visade sig sakna omdöme och sunt förnuft. Ansvariga för galan lyckades ge Armand Duplantis en rejäl spark på smalbenet.

Så svarar du på insändare och kommenterar

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt