Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 02:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/ansvarslost-halla-flygindustrin-under-armarna/

Insändare

Insändare. ”Ansvarslöst hålla flygindustrin under armarna”

Arlanda flygplats den 29 mars när coronakrisen slagit till.
Arlanda flygplats den 29 mars när coronakrisen slagit till. Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Satsa statliga pengar på jobbskattesänkningar eller jobb i välfärden i stället för att subventionera flygindustrin. Det är ansvarslöst ur klimatsynpunkt hålla flygindustrin under armarna, skriver Jonas Paulsson.

Coronapandemin har tydligt understrukit hur ohållbart flygandet är. Trots det tänker regeringen satsa 6 miljarder kronor på flyget – 5 miljarder kronor gå till SAS, 900 miljoner kronor till Luftfartsverket och 100 miljoner kronor till regionala flygplatser.

Förra veckan meddelade samma regering att man bildar ett klimatkollegium av ansvariga ministrar för att skärpa klimatpolitiken. I samband med det kallade klimat- och miljöminister Isabella Lövin (MP) klimatet för vår tids ödesfråga.

I stället för att satsa på jobbskattesänkningar eller jobb i välfärden tvingas vi subventionera flygindustrin. Det är häpnadsväckande ansvarslöst. Det är mycket snack, men lite verkstad.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt