Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 21:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/avlona-forortsbor-for-att-minska-utanforskapet/

Insändare

Insändare. ”Avlöna förortsbor för att minska utanförskapet”

Busshållplats i förorten Kista i nordvästra Stockholm.
Busshållplats i förorten Kista i nordvästra Stockholm. Foto: Barzan Dello

INSÄNDARE. Människor blir inte goda och strävsamma medborgare av fattigdom. Ge alla som bor i problemförorter en heltidslön som tack för att minska utanförskapet, skriver Björn Thyberger.

Det pågår ett drev i medierna mot invandrare som utnyttjar bidrag. Men varför ska just folk i våra problemförorter göra rätt för sig när vi på solsidan av samhället får skattesubventionerat ökade förmögenheter utan motprestation? Varför anses oförtjänta pengar vara till nytta för vissa människor, men skadliga för andra?

Invånarna i svaga förorter har för ont om pengar. Människor blir inte goda och strävsamma medborgare av fattigdom, vad än liberala förståsigpåare anser om den saken.

Vi borde avlöna dem som bor i våra problemförorter i stället. Det skulle verkligen minska utanförskapet. Att bo där är en tillräcklig motprestation för en rimlig månadslön.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt