Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 22:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/barn-som-omhandertas-har-ett-daligt-rattsskydd/

INSÄNDARE

Insändare. ”Barn som omhändertas har ett dåligt rättsskydd”

Man kan inte ställa en socialsekreterare till svars för fattade beslut på samma sätt som man kan göra med dem inom sjukvården. Det är ett faktum som stärker rättsosäkerheten, menar insändarskribenterna. Personen på bilden har inget med texten att göra.
Foto: Gorm Kallestad/TT

INSÄNDARE. Att bli separerad från sina vårdnadshavare är ett allvarligt trauma för ett barn om det sker på felaktiga grunder. Rättssystemet tillåter godtycklighet vid handläggning och beslutsfattande i LVU-ärenden, skriver Camilla Järte och Anna-Rosa Perris.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.