Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 11:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/beskatta-batar-och-ge-pengar-till-vard-och-omsorg/

Insändare

Insändare. ”Beskatta båtar och ge pengar till vård och omsorg”

Motorbåt ligger förtöjd vid klipporna i Smörasken i Stockholms norra skärgård 2016.
Motorbåt ligger förtöjd vid klipporna i Smörasken i Stockholms norra skärgård 2016. Foto: Henrik Holmberg/TT

INSÄNDARE. Det är märkligt att fordon på land som snöskotrar beskattas, men inte farkoster som först fram på vatten. Det är dags att beskatta båtar och ge pengar till vård och omsorg, skriver Inger Sandin. 

Uppmärksammar alla båtar som nu kommit i sjön, många stora och med kraftiga motorer. Det är mycket trevligt, om man har råd.

En snöskoter i Norrland betalas det skatt för, men av vilken anledning har båtinnehavare sluppit detta med tanke på våra vatten och alla utsläpp i sjöar och hav?

Det är skattepengar som skulle kunna investeras i vård och omsorg.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt