Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 07:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/byt-ut-tegnell-mot-byfors-pa-presskonferenserna/

Insändare

Insändare. ”Byt ut Tegnell mot Byfors på presskonferenserna”

Enhetschef Sara Byfors brukar ibland hoppa in för statsepidemiolog Anders Tegnell på de regelbundna presskonferenser som Folkhälsomyndigheten hållit sedan coronapandemins början för drygt ett år sedan.
Enhetschef Sara Byfors brukar ibland hoppa in för statsepidemiolog Anders Tegnell på de regelbundna presskonferenser som Folkhälsomyndigheten hållit sedan coronapandemins början för drygt ett år sedan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

INSÄNDARE. Statsepidemiolog Anders Tegnell är en betydligt sämre informatör i tv-rutan än Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten. Byt ut Tegnell mot Byfors på presskonferenserna om coronapandemin, skriver Bo Frykhammar.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Nu har jag fått nog av statsepidemiolog Anders Tegnell och för all del av svenska myndigheters hantering av pandemin över huvud taget. Jag och min fru tillhör gruppen 75-plussare och har satt oss i självvald isolering.

Vi tittar ganska uppmärksamt på presskonferenserna på tisdagar och torsdagar. Och så möter man Anders Tegnell i rutan som må vara en utmärkt epidemiolog, det kan jag inte avgöra.

Men som informatör om utvecklingen av pandemin föreslår jag att man sätter honom i karantän och i stället släpper fram till exempel avdelningschefen Sara Byfors, som också ingår i myndighetens ledning. Då får man en engagerad och kunnig informatör som dessutom talar så att man hör vad hon säger.

Så snälla Folkhälsomyndigheten, ge oss mera av Sara!

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt