Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 18:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/daligt-av-postnord-att-ta-betalt-for-hemleverans/

Insändare

Insändare. ”Dåligt av Postnord att ta betalt för hemleverans”

Foto: Henrik Isaksson/TT

INSÄNDARE. Jag är i riskgrupp för covid-19 och beställer via nätet för att slippa gå i affärer. Det är dåligt av Postnord att ta betalt för hemleverans av vanliga brev, skriver 80-åriga May-Britt Lundgren.

Postnord binder ris åt egen rygg. Jag har beställt en del produkter via internet i dessa pandemitider.

De två senaste var pelotter (inlägg i skor) och en ask med en bläckpatron till skrivaren. Båda har skickats i kuvert av brevformat (C5) från olika avsändare. Jag fick sms att de skulle hämtas hos min postutlämnare 2,5 kilo­meter hem­ifrån.

Jag skrev till kundkontaktPostnord och klagade och fick till svar att brevbäraren inte skulle bära ut ”paket”. Jag kunde dock få dem i brevlådan mot en extra avgift på dryga 50 kronor.

Jag är i riskgrupp för covid-19 och beställer via nätet för att slippa gå i affärer. Riktigt dåligt av Postnord!

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt