Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-18 07:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/det-ar-inte-okej-att-forolampa-surstrommingen/

INSÄNDARE

Insändare. ”Det är inte okej att förolämpa surströmmingen!”

Att i en tv-sändning visa avsky mot en produkt som är älskad av många och som till och med har sin egen Surströmmingsakademi är förnedrande, menar insändarskribenten.
Att i en tv-sändning visa avsky mot en produkt som är älskad av många och som till och med har sin egen Surströmmingsakademi är förnedrande, menar insändarskribenten. Foto: Moa Karlberg/TT

INSÄNDARE. Jag blev förtjust när det första resmålet i ”Vägen ut med Lars Lerin” var Höga Kusten. Gruppen välkomnades till Ulvön med att provsmaka surströmming. Mottagandet var dock högst ovärdigt denna delikatess, skriver Kerstin Åsberg.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Jag har med glädje och stor behållning följt Lars Lerins tv-serier med olika teman. Jag såg därför fram emot tisdagskvällens första program i serien ”Vägen ut med Lars Lerin”.

Alldeles extra förtjust blev jag när deltagarnas första resmål var Höga Kusten och Nordingrå. Det kunde inte vara bättre.

Men det kunde det!

Båtturen till Ulvön kittlade i magen och vyn vid ankomsten till ön är betagande. Gruppen välkomnades med att provsmaka Ulvöns stolthet – surströmming. Den var snyggt upplagt och trevligt presenterad men mottagandet var högst ovärdigt denna delikatess. Tvi-rop och rynkade näsor! Junior kunde inte behålla maten i munnen utan spottade ut den i hink.

Alla har rätt att tänka, känna och reagera på sitt sätt och smaken är som baken, men att i en tv-sändning visa denna avsky mot en produkt som är älskad av många och som till och med har sin egen Surströmmingsakademi är förnedrande. Till och med matgurun Leif Mannerström har sitt eget surströmmingsmärke.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt