Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-24 04:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/det-ar-orimligt-svart-att-fa-sin-andra-vaccindos/

INSÄNDARE

Insändare. ”Det är orimligt svårt att få sin andra vaccindos”

Tillfällig vaccinationslokal på idrottsarenan Scandinavium i Göteborg.
Tillfällig vaccinationslokal på idrottsarenan Scandinavium i Göteborg. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

INSÄNDARE. Trots att jag arbetar på annan ort när jag fått min tid för vaccinering går den inte att byta. Det är orimligt svårt ­att få sin andra vaccindos, skriver Rolf Kjärsgård.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Vi vill att så många som möjligt vaccinerar sig, och det gäller naturligtvis globalt. Jag tillhör gruppen med antikroppar som också fått en första vaccindos. Det finns en andra dos ”låst” till mig i Värmland den 24 juni.

Direkt när jag fick den tiden sade jag att det inte funkar. Jag är i Västerbotten och jobbar då. ”Inga problem, du bokar om på nätet!”

Ok, försök den som kan. Jag har loggat in på 1177.se hundra gånger, jag har ringt till 010-numret som tillhör Vaccination Värmland, jag har ringt flera gånger, men det går inte att byta dag för dos 2. En person föreslog att jag skulle ta mig ”hem” över dagen (Skellefteå-Arvika är ungefär 100 mil).

Jag lyckades komma in på vaccinationscentrum i Arvika, förbi vakt, receptionist och ända fram till en sköterska, men det hjälpte föga. Jag får inget vaccin om jag inte dyker upp där den 24 juni.

Jag skulle gärna ta min andra dos i Skellefteå, men efter 45 minuter i 1177:s telefonkö visar det sig att Västerbotten inte har något 010-nummer. Hur gör man då?

Jag struntar personligen egentligen i min andra dos, men inte mänskligheten och inte myndigheten som kommer dela ut gröna vaccinpass. Hur ska man bära sig åt?

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt