Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 09:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/det-gar-inte-langre-att-komma-fram-till-polisen-pa-telefon/

INSÄNDARE

Insändare. ”Det går inte längre att komma fram till polisen på telefon”

Skylt utanför polisstationen i Skellefteå. Men myndigheten är inte lätt att nå för en vanlig medborgare, konstaterar insändarskribenten av egen erfarenhet.
Foto: Erik Simander

INSÄNDARE. Det verkar vara en trend att myndigheter och stora företag gör sig oåtkomliga på telefon. Det går till exempel inte längre att komma fram till polisen, skriver Birgitta Moberg.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Ringde till polisens nummer 114 14 för att anmäla ett mystiskt samtal om bankdosor. Mer än två timmars väntetid. Uppmanades ringa senare.

Ringde igen. Samma sak. Fortfarande två timmars väntetid. Försökte en tredje gång. Efter två timmar bröts samtalet.

Jag stod i början av kön. Igen.

Samma sak hände på vårdcentralen häromdagen. Den som ska svara på samtalet hade kopplat in svarsmaskinen. ”Du står i kö. En person före dig. Ditt samtal kopplas fram. Du står i kö, en person före dig.” Och så vidare. Under 45 minuter stod jag i kö med bara en person före mig, men jag kopplades aldrig fram.

Kollar med bekanta som skrattar. De har precis haft samma upplevelse när de ringde SL.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt