Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 09:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/det-stigande-farjepriset-ett-hot-mot-hela-gotland/

INSÄNDARE

Insändare. ”Det stigande färjepriset ett hot mot hela Gotland”

INSÄNDARE. Färjan till Gotland blir allt dyrare, vilket väcker frågan hur ön över huvud taget ska kunna leva och utvecklas framöver. Det är bara i en av landets 290 kommuner där man måste betala tusentals kronor för att resa tur och retur till grannkommunen med bil, skriver Kristina Larsson, gotlänning sen födseln.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

I och med att Destination Gotland höjde biljettpriserna med 30 procent från den 12 januari har färjepriserna till och från ön ökat med 50 procent under det senaste året. Detta från redan höga prislägen. Ända sen 40-talet har gotlänningar kämpat för rimliga priser men ingen med makt har brytt sig. I alla år har vi kämpat för rätten att ingå i svensk infrastruktur i stället för att räknas som olönsam kollektivtrafik. Alla ni som någon gång har suttit i en regering har ansvaret för den situation vi har på Gotland.

Det spelar ingen roll hur många regeringar vi haft och hur många gotländska riksdagsledamöter som påtalat detta. Inget händer. Just nu kämpar alla – riksdagsledamöter, regionpolitiker, transportföretag, LRF och en rad olika privatpersoner – för en förändring. En namninsamling har skrivits på av 11 000 personer, och en stor demonstration hölls för ett antal år sen. Vad är det makthavarna inte förstår?

Priset för fyra personer med bil att resa till danska Bornholm kan landa på cirka 600 kronor, till Eckerö på Åland kan man komma undan med 900 kronor. En resa till Visby kan kosta närmare 5 000 kronor med nuvarande prisläge – och då ligger de två första öarna inte ens i Sverige. Det är bara i en av landets 290 kommuner där man måste betala tusentals kronor för att resa tur och retur till grannkommunen med bil.

En annan faktor är att fraktpriserna är så pass skyhöga att det snart inte går att betala för att skicka någonting åt något håll. Livsmedelsproducenter på Gotland funderar allvarligt på att lägga ner eller ställa om produktionen för att slippa frakten. Det går inte att konkurrera med övriga landet om fraktpriset ska läggas på produkten. Så snart är det kanske slut med gotländska matvaror i affärer på fastlandet.

Många politiker besöker gärna Almedalsveckan varje år. En del av makthavarna har också sommarhus här. Hur kom ni hit? Tyckte ni det var dyrt? Ni kan inte ha undgått att det kostar en del. Och jag lovar att ni kommer att få betala ännu mer när ni kommer i sommar.

Politikerna säger att det inte går att göra något åt priset då det strider mot hur upphandlingen är gjord. Men då bör man se över hur avtalet är utformat. Och vi vill inte ha sämre trafik – vi vill ha det som det fungerar nu, men till ett pris som får oss att resa på lika villkor med resten av Sverige. Det kostar att köra en båt snabbt över sjön, men vi ska inte ta ansvaret för att betala den kostnaden.

Tunneln i Hallandsåsen kostade miljarder för att tåget skulle gå lite fortare. Det ifrågasattes inte trots att det där finns andra sätt att resa. En guldbro från Kina till nya Slussen i Stockholm verkar inte heller vara något problem att betala för. Bron till vår grannö Öland har också kostat miljarder i bygge och underhåll och den är gratis att åka över. Till skärgårdsöar går det statliga vägfärjor som även de är kostnadsfria.

Ständigt byggs nya förbifarter och länkar i Sverige för att trafiken ska flyta bättre och snabbare. Men när Gotlandstrafiken kommer på tal ifrågasätts ofta att färjan går fort. Den borde gå saktare så blir det billigare och miljövänligare. Jag har aldrig hört talas om förslag att dra ner på hastigheten till 80 på våra riks- och motorvägar. Ni har redan dragit ner på hastigheten på våra gotländska länsvägar och ni funderar visst på att dra ner på fler, i stället för att fokusera på att förbättra säkerheten.

Hela Sverige ska leva så länge det ligger lättillgängligt. Och alla ni andra fastlänningar som inte tror att Gotlandstrafiken angår er, det gör det. Alla delar av Sverige bidrar med sitt, om Gotland blir mer isolerat kommer ni alla att märka av det på något sätt. Ni kanske tycker att vi ska sluta att gnälla och flytta i stället, men det ska vi inte behöva. Och när ni kommer hit vill ni njuta av vår levande landsbygd och fina service. Det kan bli slut på det.

Den senaste biljettprishöjningen har nu börjat bli en existentiell fråga för hur Gotland över huvud taget ska kunna leva och utvecklas. Alla som suttit i en regering de senaste 80 åren bär ansvaret, men det är bara de nuvarande makthavarna som kan göra något åt saken.

Sätt i gång!

Så skriver du på insändare och svar

Fler insändare: dn.se/insandare