Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 06:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/efter-58-ar-har-jag-gjort-slut-med-liberalerna/

Insändare

Insändare. ”Efter 58 år har jag gjort slut med Liberalerna”

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni svarar på journalisternas frågor efter beslutet i Liberalernas partiråd i söndags att öppna för samtal med riksdagens ytterkantspartier, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni svarar på journalisternas frågor efter beslutet i Liberalernas partiråd i söndags att öppna för samtal med riksdagens ytterkantspartier, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Foto: Henrik Montgomery/TT

INSÄNDARE. Liberalernas beslut att öppna dörren för samarbete med Sverigedemokraterna blev droppen. Efter 58 år har jag gjort slut med partiet, skriver Ronny Woiski.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Mitt under andra världskriget föddes jag i det av ­nazisterna ockuperade Amsterdam.

Efter kriget uppfostrades jag i en liberal anda – ”Liberté, egalité, fraternité” – av mina föräldrar som röstade liberalt. 1963 bosatte jag mig i Sverige.

I 58 år har jag haft mina sympatier hos Folkpartiet (numera Liberalerna) och röstat liberalt. Det tog slut i söndags.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt