Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-28 12:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/eliassons-resa-till-solen-gar-over-alla-granser/

Insändare

Insändare. ”Eliassons resa till solen går över alla gränser”

Dan Eliasson inviger Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps nya kontor i Karlstad 2018.
Dan Eliasson inviger Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps nya kontor i Karlstad 2018. Foto: Fredrik Funck

INSÄNDARE. Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps högsta chef har gjort tvärtemot rekommendationerna i coronapandemin. Dan Eliassons resa till solen går över alla gränser, skriver Gun-Marie Sahlin.

Jag har fyra barn med egna familjer. De två stockholmsfamiljerna har jag under pandemin träffat utomhus. Vi har grillat korv och rört oss på en friluftsgård för att känna lite närhet (med avstånd).

En familj bor i Trollhättan och en i Örebro. Dessa har jag inte kunnat träffa. Jag saknar samvaron med alla så mycket, men vill varken bli sjuk eller belasta vården.

Hur kan det, som generaldirektör Dan Eliasson säger, vara ”nödvändigt” att åka till en familj utomlands när vi som tar ansvar inte träffar våra familjer i Sverige? Att högsta chefen för MSB lämnar sitt ansvarsområde och åker till solen går över alla gränser. Det ska väl vara likadant för alla?

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt