Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 21:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/erbjud-fler-vaccin-an-astra-zeneca-till-65-plussare/

INSÄNDARE

Insändare. ”Erbjud fler vaccin än Astra Zeneca till 65-plussare”

En spruta laddas med 0,5 milliliter covid-19-vaccin från det svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astra Zeneca.
En spruta laddas med 0,5 milliliter covid-19-vaccin från det svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astra Zeneca. Foto: Johan Nilsson/TT

INSÄNDARE. Det är inhumant att tvinga människor med högt blodtryck och fallenhet för att få blodproppar att ta Astra Zenecas vaccin. Erbjud fler vaccin än Astra Zeneca till 65-plussare, skriver Leif Nilsson.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

När den nationella vaccinsamordnaren Richard Bergström gick ut med att Astra Zeneca skulle börja fasas ut upplevde jag att en utväg öppnades ur en återvändsgränd som det kunde kännas att man hamnat i när statsepidemiolog Anders Tegnell förkunnat att det vaccinet var det som gällde för alla över 65 år. Dessutom underströk Region Stockholm att inget annat vaccin kunde komma i fråga.

När sedan Tegnell uttalade att det var han som bestämde över vaccinationsprogrammet och inte Bergström, ja, då stängdes den utvägen. Nu står människor inför ett svårt val: riskera den svåra ­biverkningen med blodproppar och blodplättfall, ehuru inte vanligt förekommande, eller riskera bli allvarligt sjuk i covid-19.

Jag anser att det är rent inhumant att tvinga människor med högt blodtryck och fallenhet för att få blodproppar att ta Astra Zeneca.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt