Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 13:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/ett-svenskt-natomedlemskap-skapar-en-instabil-varld/

INSÄNDARE

Insändare. ”Ett svenskt Natomedlemskap skapar en instabil värld”

Statsminister Magdalena Andersson (S) och oppositionsledaren Ulf Kristersson (M) på deras gemensamma resa till Natoövningen i nordnorska Narvik den 21 mars. Men ett svenskt medlemskap i den västliga försvarsalliansen skulle öka instabiliteten i världen, anser insändarskribenten.
Foto: Anders Wiklund/ TT

INSÄNDARE. Det finns inga motmedel mot ryska missiler med en räckvidd på 200 mil som snabbt kan slå ut Nato-baser i Norden. Ett svenskt och finländskt Natomedlemskap skulle skapa en instabil värld, skriver Ola Tunander, professor emeritus vid fredsforskningsinstitutet Prio i Oslo.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.