Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/fem-ar-efter-mors-dod-kravs-jag-pa-tre-kronor/

Insändare

Insändare. ”Fem år efter mors död krävs jag på tre kronor”

Foto: Mats J Larsson

INSÄNDARE. Kvarskatt kan tydligen vara hur liten som helst, även om en person varit död under lång tid. Fem år efter mors död krävs jag på tre kronor av Skatteverket, skriver Rolf Broberg.

Min mor har varit död i fem år. Då kommer en kryptisk skrivelse till mig som dödsbo­innehavare. Avsändare är Skatteverket, som meddelar följande: ”Belopp som måste finnas på ditt skattekonto på förfallodagen: 3 kr.”

Blir först stum, sedan ett frågetecken. Att komma och påminna om tre kronor efter fem år!

Vad kostade kuvertet, brevpapperet och portot? Slöseri med skattemedel, kan man tycka.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt