Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 06:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/finns-det-inget-alternativ-till-alla-dessa-papperskassar/

Insändare

Insändare. ”Finns det inget alternativ till alla dessa papperskassar?”

Insändarskribentens bild av 50 papperskassar på väg till soporna efter ett flertal digital matinköp under pandemin.
Insändarskribentens bild av 50 papperskassar på väg till soporna efter ett flertal digital matinköp under pandemin. Foto: Lars Wikander

INSÄNDARE. Papperspåsar som näthandlade varor från matbutiker transporteras i utgör ett stort slöseri. Finns det inget alternativ till alla dessa papperskassar? undrar Lars Wikander.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Vi tillhör dem som ­beställer mat via internet varje vecka. Det är en fantastisk service, men en sak bekymrar oss. Vi får inte plats med alla kassar som blir över.

Nu ska vi just slänga över 50 kassar i brännbart, trots att vi återanvänder många kassar när vi bär tidningar och kartonger till soprummet. Har erbjudit Ica att returnera hela och rena kassar, men fått nej.

Det är ingen kritik mot Ica, för det här måste ju gälla alla firmor som levererar varor på det här sättet. Finns det inget alternativ till detta slöseri?

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt