Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 16:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/fler-fristader-for-hotade-kulturarbetare-behovs/

INSÄNDARE

Insändare. ”Fler fristäder för hotade kulturarbetare behövs”

Att de två journalisterna Dmitrij Muratov och Maria Ressa har tilldelats Nobels fredspris riktar strålkastarna mot de hot de utsätts för. Vi politiker ska ta vårt ansvar och föreslå åtgärder som är effektiva, anser insändarskribenten.
Foto: Mikhail Metzel/Aaron Favila

INSÄNDARE. Hotet mot journalister har legat på en historiskt hög nivå under de senaste åren. Att detta belyses ytterligare genom Nobels fredspris 2021 är ännu ett bevis på hur viktig och aktuell frågan är. Därför är det hög tid att utöka antalet fristäder för kulturarbetare och journalister, skriver Pernilla Stålhammar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.