Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 23:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/ge-myndigheterna-en-kurs-i-presentationsteknik/

Insändare

Insändare. ”Ge myndigheterna en kurs i presentationsteknik”

Statsepidemiolog Anders Tegnell på en presskonferens om coronapandemin den 5 januari.
Statsepidemiolog Anders Tegnell på en presskonferens om coronapandemin den 5 januari. Foto: Janerik Henriksson/TT

INSÄNDARE. De direktsända presskonferenserna om coronapandemin är svåra att följa med i för oss tittare. Ge myndigheterna en grundläggande kurs i presentationsteknik, skriver Margareta Burman.

Kan ingen erbjuda Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB en kurs i elementär presentationsteknik? Statsepidemiolog Anders Tegnell kan visa ett tiotal diagram, tabeller och kartor på ett par minuter där texten är fullständigt oläslig och där man inte får någon hjälp att orientera sig om vad bilden visar.

Kommentarerna är svepande och det enda som sägs är att uppgifterna är osäkra. Socialstyrelsens talesman däremot rabblar siffror och statistik utan något som helst visuellt stöd.

Man får veta att femton regioner är i stabsläge och bara två i normalläge. Vilka regioner det handlar om uppger de aldrig.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt