Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 03:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/ge-oskyldiga-broderna-skadestand/

Insändare

Insändare. ”Ge oskyldiga bröderna skadestånd”

Bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén pekades felaktigt ut som ansvariga för fyraårige Kevins drunkning den 16 augusti 1998. Fallet togs upp igen 2017 efter granskningar av DN och SVT. Den 27 mars 2018 friades bröderna från misstankar om brott, men har ändå nekats skadestånd med motiveringen att et gått mer än tio år efter händelsen.
Bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén pekades felaktigt ut som ansvariga för fyraårige Kevins drunkning den 16 augusti 1998. Fallet togs upp igen 2017 efter granskningar av DN och SVT. Den 27 mars 2018 friades bröderna från misstankar om brott, men har ändå nekats skadestånd med motiveringen att et gått mer än tio år efter händelsen. Foto: Lars Lindqvist

INSÄNDARE. Bröderna som felaktigt pekades ut som barnamördare för 20 år sedan måste få upprättelse. Staten måste ge dem skadestånd, skriver Malin Falkman.

Utgår från att DN får många upprörda kommentarer om behandlingen av bröderna Christian och Robin som felaktigt misstänktes för mordet på Kevin 1998.

En DN-artikel på Insidan (14 september 2020) berättar om hur hela familjen behandlats av myndigheterna i 20 år. Och att, som det står i tillägget efter artikeln, ”från förundersökningsledaren, barnpsykologen och socialförvaltningen i Arvika har familjen inte hört något sedan bröderna friades från alla misstankar”.

Som om detta inte vore nog blev dessutom i somras brödernas ansökan om skadestånd avslagen! Det går bara inte att ta in ...

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt