Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-26 11:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/guldbron-borde-ha-tillverkats-i-sverige-i-stallet-for-i-kina/

Insändare

Insändare. ”Guldbron borde ha tillverkats i Sverige i stället för i Kina”

Den så kallade Guldbron som förbinder Södermalm med Gamla stan i Stockholm invigdes den 25 oktober i fjol.
Den så kallade Guldbron som förbinder Södermalm med Gamla stan i Stockholm invigdes den 25 oktober i fjol. Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Svensk teknologi och stål borde ha kunnat tillverka Slussenbron i Stockholm bättre, snabbare och billigare. Guldbron borde ha tillverkats i Sverige i stället för i Kina, skriver Arne Iwarsson.

Sverige är en stormakt inom stålhantering. Statliga SSAB och ett flertal järnverk är dominerande på världsmarknaden.

Men när Slussen i Stockholm skulle ha en ny bro, den så kallade Guldbron, vad gör de ansvariga? Jo, köper en bro från Kina!

I ett specialbyggt fartyg fraktades bron till Stockholm. Hur stora var kostnaderna för transport, drivmedel och besättning? Kunde inte Sveriges teknologi ha tillverkat bron bättre, snabbare och billigare?

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt