Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 03:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/halvera-riksdagens-storlek-och-forbjud-politiska-vildar/

INSÄNDARE

Insändare. ”Halvera riksdagens storlek och förbjud politiska vildar”

Riksdagen har haft 349 ledamöter sedan 1976. Men nu är det dags att vi minskar antalet platser till 175, anser insändarskribenten.
Riksdagen har haft 349 ledamöter sedan 1976. Men nu är det dags att vi minskar antalet platser till 175, anser insändarskribenten. Foto: Claudio Bresciani/TT

INSÄNDARE. Förtroendet för våra högsta förtroendevalda, riksdagens ledamöter, sviktar hos väljarna – på goda grunder. Den senaste tidens händelser visar att det är dags att halvera riksdagens storlek och förbjuda politiska vildar, skriver Rolf Hägglund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.