Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/ifragasatt-polisens-bristande-arbete/

Insändare

Insändare. ”Ifrågasätt polisens bristande arbete”

Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Trots färre evenemang att bevaka under coronapandemin visar polisen inga tecken på att kunna lösa fler brott. Det är dags att politiker ifrågasätter polisens bristande arbete, skriver Erik Johnsson.

Det är dags att någon politiker ifrågasätter polisens organisation och kompetens. Under de senaste åren har polisen påstått att resursbristen i första hand beror på att olika arrangemang som fotboll, ishockey, konserter, demonstrationer och festivaler tar stora resurser i anspråk.

Om detta är sant borde tillgången på personal sedan i april i år varit väldig god, men det går knappast att se att de löser mer eller fler brott. De bara fortsätter att skylla på att resurser saknas.

Det är hög tid att se över organisationen och börja prioritera rätt och göra saker på rätt sätt.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt