Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 18:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/infor-vaccinationstvang/

INSÄNDARE

Insändare. ”Inför vaccinationstvång”

Viktiga cancerbehandlingar skjuts på framtiden, varvid flera av patienterna hinner dö. Den som inte vaccinerar sig är skyldig till detta, hävdar insändarskribenten.
Viktiga cancerbehandlingar skjuts på framtiden, varvid flera av patienterna hinner dö. Den som inte vaccinerar sig är skyldig till detta, hävdar insändarskribenten. Foto: Johan Nilsson/TT

INSÄNDARE. De som inte vaccinerar sig orsakar onödigt stor belastning på sjukvården. Hur har vaccinförnekare tänkt att pandemin ska bemästras om man inte vaccinerar folk? Inför vaccinationstvång, skriver Per Hemgren.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

De som inte vill vaccinera sig menar att det är vars och ens rättighet att säga nej till vaccin och att ingen ska kunna tvinga dem att stoppa något i kroppen som de inte vill ha.

Nu är det emellertid så att vi alla lever i ett samhälle. I ett civiliserat samhälle får man inte göra vad som helst, inte heller avstå från vad som helst. Vi är tvungna att betala skatt, det råder skolplikt, så alla barn är tvungna att gå i skola, vi bilförare är tvungna att köra på vägens högra sida och vi är tvungna att ha säkerhetsbälte på oss.

Vår civiliserade existens bygger på att vi följer de regler som vi satt upp för oss. Den som väljer att köra på vägens vänstra sida kommer att orsaka stor skada för oskyldiga trafikanter, för sig själva och för sjukvården.

Alla i ett samhälle är ansvariga för att det fungerar bra. De som inte vaccinerar sig orsakar onödigt stor belastning på sjukvården, personalen jobbar nästan ihjäl sig.

Även patienter med andra sjukdomar än covid-19 blir lidande, eftersom stora resurser behöver sättas in för covidbekämpning. Viktiga cancerbehandlingar skjuts på framtiden, varvid flera av patienterna hinner dö.

Den som inte vaccinerar sig är skyldig till detta. Hur har vaccinförnekare tänkt att pandemin ska bemästras om man inte vaccinerar folk?

Nej, nu får det vara nog med dumheter! Inför vaccinationstvång!

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt