Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-17 16:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/infor-vaccinpass-under-en-overgangsperiod/

INSÄNDARE

Insändare. ”Inför vaccinpass under en övergångsperiod”

Fotbollsmatcher som landskamper (på bilden bilden Jesper Karlsson i träningsmatchen mot Uzbekistan i söndags) borde omfattas av vaccinpass för åskådarna, anser insändarskribenten.
Fotbollsmatcher som landskamper (på bilden bilden Jesper Karlsson i träningsmatchen mot Uzbekistan i söndags) borde omfattas av vaccinpass för åskådarna, anser insändarskribenten. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

INSÄNDARE. Regeringen och Folkhälsomyndigheten gör ovaccinerade en tjänst genom att slopa publikrestriktionerna den 29 september. Det vore bättre att införa covidpass eller vaccinpass under en övergångsperiod, skriver Birgitta Moberg.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Till regeringen och Folkhälsomyndigheten:

Tack! Nu kan jag som vaccinerad röra mig fritt. Och de som valt att inte vaccinera sig kan också röra sig fritt.

Men varje gång jag går på en teater, konsert, en utställning, föreläsning, operan, använder allmänna kommunikationer måste jag fråga mig: Vem sitter vid sidan om mig? Vem sitter bakom mig? Är hen vaccinerad?

Ni låter oss som vaccinerats betala och ni låter sjukvårdspersonal betala. Varför tror ni icke-vaccinerade ska vaccinera sig nu? De har ju fått precis vad de ville.

Ni kunde i stället ha valt covidpass eller vaccinpass under en övergångsperiod.  Ni hade då med stor säkerhet fått fler som valt att vaccinera sig.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt