Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-17 15:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/is-kvinnorna-borde-aldrig-slappts-in-i-sverige/

INSÄNDARE

Insändare. ”IS-kvinnorna borde aldrig släppts in i Sverige”

Tre svenska IS-kvinnor och deras sex barn som utvisats från Syrien landade på Arlanda i måndags. Men de borde inte fått komma tillbaka, anser insändarskribenten.
Tre svenska IS-kvinnor och deras sex barn som utvisats från Syrien landade på Arlanda i måndags. Men de borde inte fått komma tillbaka, anser insändarskribenten. Foto: Fredrik Persson/TT

INSÄNDARE. Islamiska staten förklarade sig vara en stat och hade, om än temporärt, kontroll över sitt territorium. Därför borde IS-kvinnorna aldrig släppts in i Sverige, skriver Mattias Nilsson.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Enligt folkrätten kan den som allvarligt skadar ett lands intressen fråntas sitt medborgarskap, förutsatt att de har ett annat medborgarskap.

Islamiska staten förklarade krig mot hela världen. De förklarade sig även vara en stat och hade, om än temporärt, kontroll över sitt territorium. Därför borde IS-kvinnorna fråntagits sitt medborgarskap som landsförrädare och lämnats åt sitt öde som medborgare i IS.

Det land som erövrar och införlivar ett annat tar också över dess medborgare. Därför sitter kurderna olyckligt nog med Svarte Petter. Vi bör ge kurderna stöd i deras olyckliga situation, men bör inte binda ris åt egen rygg.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt