Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-29 03:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/jag-reste-2-400-mil-for-att-kopa-medicin-till-min-dotter/

INSÄNDARE

Insändare. ”Jag reste 2 400 mil för att köpa medicin till min dotter”

Tolvåriga Estrid på Arlanda med medicinen mot sjukdomen cystisk fibros som hon bär på. Det är orimligt att barnfamiljer ska tvingas resa utomlands eller till och med emigrera för att få vård, skriver hennes mamma Anna Fröderberg i en insändare där hon kräver att socialminister Lena Hallengren (S) agerar.
Foto: Privat

INSÄNDARE. Sverige måste ge 270 barn med sjukdomen cystisk fibros den medicin som ett 30-tal andra länder gett klartecken till. Nu har jag i stället rest 2 400 mil för att köpa medicin till min dotter för 200 000 kronor av lånade pengar, skriver Anna Fröderberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.