Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-03 23:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/jag-rostar-pa-det-parti-som-varnar-barns-rattigheter/

INSÄNDARE

Insändare. ”Jag röstar på det parti som värnar barns rättigheter”

Vi måste förbättra kvaliteten på barns och familjers liv i framtiden och inte bara fokusera på antalet poliser och strafftider, menar insändarskribenten.
Vi måste förbättra kvaliteten på barns och familjers liv i framtiden och inte bara fokusera på antalet poliser och strafftider, menar insändarskribenten. Foto: Mickan Palmqvist/DN/TT

INSÄNDARE. Vilket parti tar upp barns rättigheter och möjligheter till en bra start i livet i valet nästa år? Vi måste utveckla samhällets mjuka stöd­resurser för att förbättra kvaliteten på barns och familjers liv, skriver Björn Molin.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

För många år sedan läste jag i DN en intervju med en anställd inom barnomsorgen. Jag tror, det var en barnmorska som berättade om den insyn hennes arbete ger i barnens liv och hur man lärde känna såväl barn som föräldrar och deras livsmiljö. Hon berättade om hur man tidigt kunde identifiera barnets problem och möjlig­heter.

Hennes slutsats var att tidigare insatser från samhällets sida skulle kunna öka barns och familjers möjligheter till ett bättre liv i framtiden. Hon bedömde dock att resurser för detta saknades.

När jag nu läser om problemen med bland annat integration och gängbrottslighet funderar jag på den intervjun.

Min fråga blir därför vilket parti som i valet nästa år tar upp detta med barns rättigheter och möjligheter till en bra start i livet? Det parti som gör det, som kräver att frågan utreds och att förslagen sedan förverkligas – det partiet får min röst.

Det är sannolikt en långsiktig satsning som krävs för att öka kvaliteten i såväl barns uppväxt som i samhället. Vi måste därför utveckla samhällets mjuka stöd­resurser för att förbättra kvaliteten på barns och familjers liv i framtiden och inte bara fokusera på antalet poliser och strafftider.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt