Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 05:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/jag-vagrar-lagga-mig-platt-for-sd-och-lamnar-darfor-l/

Insändare

Insändare. ”Jag vägrar lägga mig platt för SD och lämnar därför L”

SD-ledaren Jimmie Åkesson med Liberalernas Nyamko Sabuni i förgrunden efter ett möte med partiledarna om coronapandemin i mars i fjol.
SD-ledaren Jimmie Åkesson med Liberalernas Nyamko Sabuni i förgrunden efter ett möte med partiledarna om coronapandemin i mars i fjol. Foto: Jonas Lindkvist

INSÄNDARE. Den sociala empatin och den genuina viljan att göra gott för andra har försvunnit i Liberalerna. Jag vägrar lägga mig platt för Sverigedemokraterna och lämnar därför partiet både som medlem och väljare, skriver Inge-Britt Lundin, tidigare folkpartistisk ledamot i kommunfullmäktige i Stockholm.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kära lilla parti! Du har varit min ledstjärna i alla år.

Jag har varit och är fortfarande en sann socialliberal. Jag har haft förmånen att ha ett arbete som jag älskat: att jobba för att alla män­niskor ska ha ett bra liv, oavsett var de bor och hur gamla de än är. Att värna alla människor lika värde är verkligen en socialliberal fråga.

Jag hade också förmånen att under några år arbeta tillsammans med två sanna socialliberaler, Bengt Westerberg och Nils Hallerby. De hade förmågan att få svenskarna att se hela människan och rörde sig inte med politiska floskler.

I Stockholms stad finns det en annan socialliberal, Jan Jönsson. Han gör ett ypperligt jobb som borgarråd. I övrigt är det tunnsått med socialliberaler.

Kanske är de mer intresserade av att ha ett uppdrag med bra arvode, eller att ha politiken som vilket jobb som helst? Nu kanske jag är alltför elak, men jag saknar den sociala empatin och den genuina viljan att göra gott för andra.

Jag vill ha både hjärta och hjärna i den liberala politiken. I dag är det varken det ena eller det andra. Jag vägrar att lägga mig platt för järnrörsbankande rasister och lämnar därför Liberalerna både som medlem och väljare.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt