Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 14:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/juridiska-hinder-saknas-for-att-lata-trearing-stanna/

INSÄNDARE

Insändare. ”Juridiska hinder saknas för att låta treåring stanna”

Om det skulle stämma att det inte är juridiskt möjligt att vårdnadsöverflytta ett barn som saknar uppehållstillstånd måste regeringen omgående tillsätta en utredning, skriver juridikprofessorn Maarit Jänterä-Jareborg apropå fallet med den treårige Tim som DN uppmärksammat.
Foto: Anders Hansson

INSÄNDARE. Svenska myndigheter borde följa våra internationella åtaganden och föra över vårdnaden av treårige ”Tim” till familjehemsföräldrarna. Juridiska hinder saknas för att låta pojken stanna i Sverige, skriver Maarit Jänterä-Jareborg, professor i internationell privat- och processrätt.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.