Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 03:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/koldens-inverkan-pa-vindkraft-bor-undersokas/

INSÄNDARE

Insändare. ”Köldens inverkan på vindkraft bör undersökas”

Att mäta upp och sammanställa de lokala sambanden mellan lufttemperaturer och vindstyrkor förefaller vara den naturligaste sak i världen, menar insändarskribenten.
Att mäta upp och sammanställa de lokala sambanden mellan lufttemperaturer och vindstyrkor förefaller vara den naturligaste sak i världen, menar insändarskribenten. Foto: Daniel Costantini

INSÄNDARE. Beroendet av en stabil elförsörjning ökar i industrierna längst upp i norr. Det är lättvindigt att förlita sig på vindkraftverkens korta stillestånd under köldknäpparna, skriver Willi Barenthin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.