Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 19:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/krav-pa-munskydd-skulle-vara-ett-overgrepp/

Insändare

Insändare. ”Krav på munskydd skulle vara ett övergrepp”

Publik med och utan munskydd på Finnkampen i Helsingfors i lördags.
Publik med och utan munskydd på Finnkampen i Helsingfors i lördags. Foto: Anders Wiklund/TT

INSÄNDARE. Den som känner sig säker med munskydd ska naturligtvis bära ett sådant. Men krav på munskydd från svenska myndigheter skulle vara ett övergrepp, skriver 70-plussaren P-O Brogren.

Läste nyligen i DN om att en professor anser att tvångsmässig isolering kan bli ett värre slag mot dem som bor på äldre­boenden än själva coronaviruset. Jag instämmer och vill framhålla att ett krav om att alla ska tvingas att bära munskydd skulle vara ett ännu värre övergrepp på oss äldre.

Jag har inget emot alla de som anser att munskydd är ett bra medel mot att få smittan och smitta andra. Men varför ska jag tvingas till detta övergrepp? Den som känner sig säker med munskydd ska naturligtvis bära ett sådant.

Om munskydd är lösningen räcker det med att de som är för det frivilligt bär dem för att de ska vara fredade. Låt oss andra själva få bestämma över våra liv genom att vi får besluta om munskydd eller ej.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt