Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-26 11:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/lararna-gor-den-onormala-vardagen-i-skolan-uthardlig/

Insändare

Insändare. ”Lärarna gör den onormala vardagen i skolan uthärdlig”

Foto: Fredrik Sandberg/TT

INSÄNDARE. Gymnasieelever runt om i landet har fått bära en tung börda under coronapandemin. Men lärarna gör den onormala vardagen i skolan uthärdlig, skriver gymnasieeleven Mi Holmqvist Åberg.

Dag efter dag. Samma visa, samma låt, samma sång om och om igen. Det är ett monotont liv som gymnasieelever lever nu för tiden, och det har vi gjort i flera månader.

När allt börjades stängas ner var gymnasiet bland det första som fick gå för snart ett år sedan. Sedan dess har det varit av och på, ibland har vi fått några dagars marginal innan nästan nedstängning och vi följer febrilt presskonferenserna för att se om något förändras.

Men något som har varit konstant i allt detta är lärarna. Våra fina lärare, som har anpassat sig och dragit ut och in på sig själva för att göra den kaosartade vardagen lite mer normal. Som lärt sig både Zoom och Meet och Hangouts, helt skrivit om sina lektionsplaner och fortfarande utbildat oss med samma entusiasm trots att det numera sker via en skärm.

Det är inte alltid lätt, och ibland kanske vi klagar men vi är oavsett vad oerhört tacksamma för allt ni lärare gör. För alla sena svar på mejl, för era konstanta försök trots teknikstrul och för att ni genuint alltid bryr er. Vår vardag är allt från normal, men ni gör den uthärdlig.

Så kärlek till alla er lärare som alltid gör ert bästa, som alltid bryr er och som alltid fortsätter att utbilda oss.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt