Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-28 13:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/lat-eliasson-sluta-utan-nya-uppdrag-fran-regeringen/

Insändare

Insändare. ”Ge inte Eliasson några nya viktiga uppdrag”

Dan Eliasson, som på trettondagen avgick som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap efter en resa till sin dotter på Kanarieöarna under julhelgen, tillsammans med inrikesminister Mikael Damberg (S) på en presskonferens i början på coronapandemin den 2 mars.
Dan Eliasson, som på trettondagen avgick som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap efter en resa till sin dotter på Kanarieöarna under julhelgen, tillsammans med inrikesminister Mikael Damberg (S) på en presskonferens i början på coronapandemin den 2 mars. Foto: Pontus Lundahl/TT

INSÄNDARE. Det sticker i ögonen på många att ge en före detta generaldirektör samma lön under två år, trots att han lämnat sin befattning. Regeringen borde inte ge den före detta MSB-chefen Dan Eliasson några nya, viktiga uppdrag, skriver Caroline Bergström.

Till slut insåg Dan Eliasson att han gått för långt och sade sig vilja sluta som generaldirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), men han ska stanna kvar och få andra arbetsuppgifter av regeringen under de cirka två år som återstår av förordnandet.

Regeringen borde under den tiden betala ut hans höga lön utan att ge honom några nya, viktiga uppdrag. Han borde inte få något nytt förordnande som han kan misslyckas med.

Dan Eliassons agerande kom som en skänk från ovan för statsminister Stefan Löfven och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, som båda varit och handlat i köpcentrum under julhandeln. Helt plötsligt glömdes ministrarnas handlande bort och Dan Eliasson hamnade i fokus. Politikerförakt att lätt att få.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt