Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 02:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/lat-globen-fa-namnet-tim-bergling-arena/

INSÄNDARE

Insändare. ”Låt Globen få namnet Tim Bergling arena”

Bild 1 av 2 Musikproducenten och discjockeyn Tim ”Avicii” Bergling sålde ut tre konserter i Globen 2012. Sex år senare tog han sitt liv, 28 år gammal.
Foto: Hanne Persson
Bild 2 av 2 Tim Bergling, som du var 22 år, vid en av tre utsålda konserter i Globen den 3 mars 2012. Arenan heter nu Avicii arena efter beslut av arenabolaget Stockholm Live och stiftelsen Tim Bergling Foundation.
Foto: Hanna Persson

INSÄNDARE. I buddhistisk religion är avici den lägsta nivån i helvetet, där människorna straffas för de allra värsta brotten. Låt Globen få namnet Tim Bergling arena i stället för Avicii arena, skriver Per-Olof Ekdahl.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Noterar att Globen fått nytt namn: Avicii arena. Tanken är att hylla den världskända artisten Tim Bergling, men samtidigt också skapa en plats för att lyfta och bygga ett forum för ungas psykiska hälsa.

För mig känns namnet Avicii något motsägelsefullt i det senare sammanhanget. I buddhistisk religion är avici den lägsta nivån i helvetet, där människorna straffas för de allra värsta brotten.

Jag vet inte varför Tim Bergling valde detta artistnamn, men som jag upplever det uttrycker det varken hopp eller framtidstro. Det är i stället mer ett uttryck för det värsta illamående.

Kunde Globen inte bara fått namnet Tim Bergling arena? Det skulle lyfta fram den sanna personligheten och inte ett destruktivt epitet.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt