Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 10:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/lat-svenska-olympier-ga-fore-i-vaccinationskon/

Insändare

Insändare. ”Låt svenska olympier gå före i vaccinationskön”

Stavhopparen Armand Duplantis är favorit till OS-guldet i Tokyo i sommar.
Stavhopparen Armand Duplantis är favorit till OS-guldet i Tokyo i sommar. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

INSÄNDARE. Elitidrottare borde prioriteras efter beskedet att det svenska vaccinationsmålet inte väntas uppnås förrän efter sommar-OS i Tokyo. Låt svenska olympier gå före i vaccinationskön för att undvika att drabbas av covid-19, skriver Anna H Östenberg.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Diskussionen om de svenska deltagarna i sommarens OS i Japan ska få gå före i vaccinationskön har hittills lyst med sin frånvaro. Svenska olympiska kommitténs högst ansvariga Peter Reinebo och Gunilla Lindberg, ledamot i internationella olympiska kommittén, har tillbakavisat sådana tankar.

Den första reaktionen kanske är att idrottare som inte ingår i någon riskgrupp inte heller borde gå före i kön. Men beskedet att vaccinationsmålet inte väntas uppnås förrän tidigast under senare delen av augusti (OS i Tokyo ska avgöras 23 juli–8 augusti) innebära att många tv-tittare måste fortsätta att minimera sina sociala kontakter.

Tv-sändningarna från OS följs av många. Sommar-OS är något speciellt och till glädje för många.

Det finns många klassiska OS-ögonblick. För mig är München-OS 1972 förknippat med Ulrika Knapes guld i simhopp, Montreal-OS 1976 med Bernt Johansson som kom cyklande helt ensam in mot mål och Aten-OS 2004 när Christian Olsson vann guld i tresteg.

Vid varje OS skapas sådana magiska ögonblick. Låt sommarens svenska olympier gå före i vaccinationskön så att de kan förbereda sig utan oro för att bli sjuka i covid-19!

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt