Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 18:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/liberalerna-maste-andra-sig-i-betygsfragan/

INSÄNDARE

Insändare. ”Liberalerna måste ändra sig i betygsfrågan”

Liberalernas partiledare Johan Pehrson måste tänka om i betygsfrågan, anser insändarskribenten.
Liberalernas partiledare Johan Pehrson måste tänka om i betygsfrågan, anser insändarskribenten. Foto: Lars Schröder/TT

INSÄNDARE. Ett betygssystem som stämplar en del barn för livet fungerar inte. Liberalernas partiledare Johan Pehrson måste ändra sig i betygsfrågan om hans parti ska vara kvar i riksdagen, skriver Jörgen Brink.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Skolavslutning i grundskolan. Från mitt fönster kan jag se klungor av finklädda ungdomar lämna skolan med en ros i ena handen och pappret med betygen i den andra.

Några av dem har kanske lämnat skolan för alltid, inte för att de vill det utan för att betyget ”inte godkänd” i ett eller flera ämnen utestänger dem från fortsatta studier.

Hur kan en partiledare som företräder ett parti som anser sig ha den bästa skolpolitiken försvara ett betygssystem som stämplar en del barn för livet? Är det detta som är Liberalernas vapen mot flumskolan?

Nog kan man ha en skola som främjar kunskaper och ordning och reda utan att såra och kanske knäcka en människa för livet?

Vill Johan Pehrson att hans parti även efter höstens val ska vara kvar i riksdagen så måste han ändra sig i betygsfrågan.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt