Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 22:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/lofven-och-hallengren-fortjanar-all-respekt/

Insändare

Insändare. ”Löfven och Hallengren förtjänar all respekt”

Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Stefan Löfven (S) under en presskonferens den 3 november.
Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Stefan Löfven (S) under en presskonferens den 3 november. Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Statsminister Stefan Löfven (S) och socialminister Lena Hallengren (S) står rakryggade i den andra vågen av coronapandemin. Löfven och Hallengren förtjänar all respekt, skriver Mikael Holewa.

Oavsett vilken partitillhörighet man för tillfället har är det vid vissa tillfällen av mindre vikt att driva politiska olikheter i främsta rummet. En sådan tid är nu.

Både statsminister Stefan Löfven (S) och socialminister Lena Hallengren (S) står rakryggade i det mörker landet nu befinner sig i. Om regeringen och Folkhälsomyndigheten har valt rätt strategi kommer vi tids nog att få veta.

Men det är inte den frågan som är viktigast just nu. Vad vi alla behöver i rådande situation är statsmannamässiga ledare. Löfven och Hallengren svarar mycket väl mot den uppgiften.

I otaliga intervjuer förklarar Lena Hallengren på ett skickligt sätt med lugna, raka och förtroendefulla svar på uttjatade frågor ställda i Aktuellt, Agenda, Rapport och TV4-nyheterna. Tålmodigt förklarar hon regeringens inställning och strategi. Hon uppvisar ingen irritation på journalisternas ständiga och omöjliga frågor som ingen människa i världen har svar på.

Det är dags att poängtera vad som behövs i ett krisläge. Två politiker som ser och tänker längre än till sin egen politik och har landets bästa för ögonen – och som litar och tror på sin egen befolkning. När det är dags för val igen om två år kan vi alla rösta på det parti vi vill.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt