Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 21:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/luktar-korruption-nar-sapo-kor-hem-buschs-kompis/

Insändare

Insändare. ”Luktar korruption när Säpo kör hem Buschs kompis”

Kristdemokraternas 33-åriga partiledare Ebba Busch intervjuas i samband med Sveriges Televisions partiledardebatt i söndags.
Kristdemokraternas 33-åriga partiledare Ebba Busch intervjuas i samband med Sveriges Televisions partiledardebatt i söndags. Foto: Jessica Gow/TT

INSÄNDARE. När de som har makten i andra länder skor sig talar vi om korruption. Det luktar korruption när Säpo kör hem KD-ledaren Ebba Buschs kompis från en blöt fest, skriver Gunilla Alex.

Folkhälsomyndigheten avråder från fester under coronapandemin. Det kristdemokratiska vårdutvecklingsregionrådet i Stockholm Ella Bohlin har flera gånger offentligt uppmanat stockholmarna till social distansering, men går själv på fest där deltagarna inte håller distans.

Beror det på att hon inte förstår varför man ska följa råden? Eller anser hon att hon står över rekommendationerna?

Även KD-ledaren Ebba Busch deltog på festen. Busch tycker uppenbarligen även att skattepengar ska gå till att Säpo skjutsar hem hennes vän (influeraren Margaux Dietz) efter en blöt fest.

När de som har makten i andra länder skor sig talar vi om korruption. Att låta staten betala en Toblerone inger inget förtroende, men inte heller att Säpo skjutsar hem ens kompisar. Ebba Busch säger sig vara redo att regera Sverige, vilket visar på dåligt omdöme.

Den mångåriga partiledaren Alf Svensson byggde KD på kristna värderingar. I Bibeln står det att man ska ta hand om änkor, föräldralösa barn och främlingar. Nu har Kristdemokraterna blivit ett högerparti, mest konservativt av alla, redo att regera med ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt