Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 19:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/m-bor-dumpa-sd-och-bilda-regering-med-s-c-och-l/

INSÄNDARE

Insändare. ”M bör dumpa SD och bilda regering med S, C och L”

Moderatledaren Ulf Kristersson på väg till första talmansrundan i riksdagen. Han borde skippa tanken på att samarbeta med SD och i stället bilda regering med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna, anser insändarskribenten.
Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Efter valet talade moderatledaren Ulf Kristersson om försoning likt president Biden gjorde i USA efter sin valseger. I linje med detta bör Moderaterna dumpa Sverigedemokraterna och bilda regering med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna, skriver Linus Hedén.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
VAL 22

Av två skäl röstade jag inte på Ulf Kristersson (M). Han har bidragit till att normalisera SD:s politik, vilket jag känner avsky och oro inför. Den andra anledningen var att han säger till väljarna att de inte ska behöva sänka sin levnadsstandard.

Vad väljarna och världen nu behöver är politiker som vågar säga sanningen. Vi i väst har under många decennier sålt in vår livsstil med lyckliga konsumenter som den ultimata. Nu har många andra länder anammat den och det råder materialbrist i hela världen – därav många av de prisökningar vi ser.

Vi kan inte fortsätta konsumera som vi gör för då går planeten under. Vi behöver politiker som vågar säga det till folk och jag hoppas nu att Ulf Kristersson blir en sådan.

Jag blev glad när han efter att ha fått sonderingsuppdraget av talmannen talade om försoning likt Biden gjorde i USA efter sin valseger. Jag hoppas nu på att han håller i den tanken, dumpar SD och bildar regering med S, L och C.

Annars tror jag han går samma väg till mötes som Bildtregeringen 1991–1994. Likheterna är stora med hög inflation, stigande räntor och en begynnande lågkonjunktur. Skillnaden är att populistpartiet då hette Ny Demokrati.

Ämnen i artikeln

Val 2022

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt