Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 03:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/mitt-arskort-pa-sl-brann-inne-under-pandemin/

INSÄNDARE

Insändare. ”Mitt årskort på SL brann inne under pandemin”

Biljettspärr och SL-kort i tunnelbanan i Stockholm.
Biljettspärr och SL-kort i tunnelbanan i Stockholm. Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. När jag ville ha tillbaka biljettpengar från Storstockholms lokaltrafik för att jag inte kunde resa på grund av coronaviruset fick jag inga. Mitt årskort på SL brann inne under pandemin, skriver Lillebil Angelsen.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Mitt årskort på SL gick ut den 6 januari. På grund av pandemin slutade jag åka den 11 mars i fjol. Jag är äldre och gjorde som Folkhälsomyndigheten ville.

Jag ringde SL och fick veta att jag skulle få tillbaka 72 kronor per dag som jag inte åkte om jag kunde få ­någon bekant att lämna in SL-kortet. Men jag hade ingen att skicka.

Jag fortsatte att hålla mig borta från kommunalt resande, pandemin fortsatte ju. När jag ville ha tillbaka pengarna från SL fick jag inga. Jag betalade 6.200 kronor för årskortet.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt