Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-24 06:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/nattag-till-norrland-borde-vara-billigare-an-flyg/

INSÄNDARE

Insändare. ”Nattåg till Norrland borde vara billigare än flyg”

Foto: Drago Prvulovic/TT

INSÄNDARE. Sedan norska statens tågbolag Vy tog över nattågstrafiken norrut har ­priserna på resor stigit kraftigt. Nattåg till Norrland borde vara billigare än flyg, skriver Lotta Ljungberg.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

I julas tog Vy, som ägs av norska staten, över nattågen till övre Norrland. Sedan dess har ­priserna på resor Stockholm–­Luleå och Göteborg–Luleå stigit kraftigt. Jag betalar nu över 5.000 kronor tur och retur för egen kupé.

Jag och mina systrar behöver åka till Norrbotten för att träffa vår pappa som är 93 år.

När SJ körde kostade en förstaklasskupé ungefär hälften. Jag vill flyga så lite som möjligt, men ser mig snart tvungen att börja flyga på grund av tågpriserna.

Varför ska tågtrafiken upphandlas? Vys priser borde reflektera att vi behöver vara mer miljömedvetna, det vill säga ta tåget i stället för flyget.

I stället blev det tvärtom. Vilket fiasko, Trafikverket!

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt